”Vetcheck”

Jag tycker att Assim har känts lite knackig till och från under en ganska lång period. Nån dag har han sett halt ut, för att nästa dag se helt bra ut. Han har även inte riktigt känts lika pigg i körningen som han brukar, och även vid handhäst-tur och när Ebba red med mig tyckte jag att han hade sämre framåtbjudning än vad han borde ha. Eftersom han successivt har fått lite mer gräs att äta efter fången i våras, har jag såklart oroat mig för att han har känt av fången igen, men det har jag inte sett några tecken alls på egentligen. Men så såg han sådär ojämn ut igen (utan att se direkt halt ut) så jag ringde veterinären och bokade in en koll på honom. Vårgårdas veterinärer gör inga hältutredor så det fick bli att stoppa in lilla ponnyn i släpet och åka till Husaby.

Axel modifierade frambommen i släpet till rätt höjd!

Det är inte Assims favoritsysselsättning att åka släp men han gick snällt in och stod bra under resan, men var väldigt svettig och nervös när han kom fram. Men det släppte snart och han hann både kissa och rulla sig i boxen på Husaby innan det var vår tur. Assim blev longerad på mjukt och hårt underlag och vi gjorde böjprov både högt och lågt på alla de fyra små benen. Och vi hittade faktiskt inte nåt direkt fel på honom, hann sprang helt UA på böjprovet och han kändes jättefin när veterinären klämde igenom leder och ben på honom. Vid longeringen kan man se att han ”gungar lite” i traven och ställer gärna huvudet utåt i båda varven. Det syns tydligare på hårt underlag men han är ju barfota så det kan ju spela in där. Han har ju också vilat en dryg vecka innan besöket vilket möjligtvis kan ha betydelse. Men det fanns ju inget att leta vidare på, men för att ändå göra något för att se om traven kan bli bättre på böjt spår, så kommer han få antiinflammatorisk medicin i sju dagar och vila 14 dagar och sen ska han få skritta igång lite lugnt. Så får vi se hur han ser ut sen. Men det var skönt att han var så fin på böjprovet, och han såg ändå relativt fin ut på longeringen också så det är ju inget större fel på honom i alla fall. Men kanske nåt litet som ligger och stör som lite metacam och vila kan göra bot på!

Lite kul var det att hantera honom på bortaplan också och se hur han är där, men han skötte sig exemplariskt förstås och alla som såg honom tyckte han var jättesöt, såklart!

2 tankar på “”Vetcheck”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.