Förskolestart

Igår var det dags för lilla Nora att äntligen få gå in genom den inre dörren på förskolan, och inte bara vara kvar ute i hallen när Loke springer in för att leka. Två veckors inskolning har vi framför oss nu och den här första veckan är det 1 timme per dag. Jag började jobba igår så det är Axel som sköter inskolningen och det hade gått jättebra igår. Nora hade inte varit speciellt blyg (ni kommer väl ihåg Loke som gick med händerna framför ansiktet hela första året typ). Hon hade snart börjat leka med leksaker, gärna dockor och dockvagnar. Det är intressant ändå, om nån flickunge är präglad på traktorer så är det väl hon. Hemma är hästar väldigt hett just nu! Duplohästar, mjukishästar och större leksakshästar.

Loke hade fått följa med till förskolan också såklart, och han går ju på stora avdelningen så de kommer inte vara tillsammans hela tiden, syskonen. Även om de ibland blandar avdelningarna också såklart. Men jag tänker att det nog är skönt för både den stora och den lilla att slippa den andra ibland. Loke får gå sin vanliga 15h-vecka under Noras inskolning så idag är han där till klockan 13.00. Idag är hans ”bästisar” på plats också så han har det nog väldigt roligt idag.

På Noras avdelning kommer det vara 11 barn, i åldrarna 1-3 år ungefär. Det kommer säkert gå bra, när vi hittat lite rutiner för det hela också. Det är ju änna en ny ”era” i livet som kommer snart, med två barn på förskolan och två arbetande vuxna.

2 tankar på “Förskolestart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.