En dumper kommer lastad

Igår plingade det till i mobilen och texten ”Axel har skickat ett foto” dök upp, alltid lika spännande! Är det söta bilder på barnen, hästar som har förstört något, eller har något av våra projekt på gården gjort framsteg?

Den här gången var det den sistnämnda varianten. Ett lass makadam!

Och redan senare samma dag kom Martin med grävmaskinen och spred ut och plattade till det åt oss. Det var aningens för lite med ett lass så idag kommer det ett till, och sen ska det på lite mindre grovt på toppen. Blir kanon detta.

När jag kom hem var familjen ute på vift, de var på Djur och Natur i Vårgårda för inköp av lite grejer, och insåg då att de har insamling av spannmål från bönderna. Och vi var ju ute efter spannmål till grisarna så Axel frågade om man fick köpa direkt från högarna, och det fick han inte. Men han fick skopa upp allt spill och ta med sig helt gratis! Våra två grisar har inte kostat många kronor i drift ännu, de har levt på potatis som vi fått från Ica och Willys helt gratis (det skulle slängas) och nu får de äta gratis spannmål! (Och lite ”gris-koncentrat” strösslat uppepå). Blir extra gott kött i frysen efter slakten senare i höst.

Jag hade en rid-dejt bokad med Eva i stallet, så vi stack ut och red en runda tillsammans. Roligt med sällskap! Jag hann prata lite med de två nya lammen också, som ju står inne i karantän från de andra fåren. De har landat lite nu och kommer direkt fram och äter lite pellets ur handen, även om de är rätt sprättiga fortfarande. Men det blir nog bättre!

Jag försökte ta en bild på det andra lammets huvud för den har en jättefin ”månskära” i pannan, men det var lite för mörkt och de stod inte stilla.. Vi har inte helt bestämt oss ang namn ännu, om vi ska köra på vädertemat blir det Dimma och Disa, men så är det ju den där månen i pannan som jag klurar på om vi skulle spinna lite på… Så vi funderar några dagar till.

Efter middagen åkte Axel på jakt-möte och jag och barnen körde upp bilen till ”gården” och lastade ur två stenklumpar jag tagit med mig hem. Den ena blev trappsteg till hönshuset och den andra blev trappsteg till nya sadelkammaren.

Jag hade egentligen en större stenbit i tanken för detta, men den var för tjock så då hade inte dörren gått att öppna, och det känns ju som en ganska viktig grej för en dörr just.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.