Pusslet börjar

Två veckors inskolning av Nora på förskolan har gått förbi. Vi trappar upp det lite ytterligare denna vecka så idag går båda barnen 8-12, tisdag och onsdag 8-14, torsdag 8-16 och fredag 8-15. Sen nästa vecka kommer de gå 7.15-16.00, alla dagar utom fredag, då hämtar vi en timme tidigare. Det blir ju långa dagar på förskolan, men ska vi båda jobba heltid så är det ju så det får bli. Dessutom minns jag från den månaden Loke gick på heltid, att det är bara föräldrarna (mest mamman) som våndas lite över de långa dagarna först, innan man sen inser att barnet ju bara har roligt på förskolan och knappt vill komma hem ens när man kommer vid fyra. Jag hoppas att det blir samma för Nora.

Pusslet grundar lite i att både jag och Axel har lite extra utmaningar med jobbet den här säsongen jämfört med tidigare. I och med min nuvarande chefsposition behöver jag vara i Stockholm ca 1 dag i veckan, i alla fall nu i början. Axel har även fått en deltidstjänst för Bergskraft (där jag jobbat tidigare) och kommer åka upp till Lovisagruvan en dag i veckan, sova över och komma hem dagen därpå. Detta börjar han med om två veckor, så vi har nog kommit in lite i gängorna tills dess tror vi.

Denna vecka är jag i Stockholm på onsdag (Axel lämnar och hämtar på förskolan!), och Axel är i Göteborg på torsdag (jag lämnar och hämtar!). Resterande dagar jobbar Axel hemifrån, och jag jobbar i Borås i alla fall måndag och tisdag, även eventuellt fredag.

Sen ska vi ju ta hand om alla djuren, hämta en bagge nån dag, det börjar bli dags att hämta spån, bygga klart lösdriften… Ja ni ser ju, men vi löser det! Och gör vi inte det får vi ändra på någon parameter så att vi löser det 😉

Något som kan ge lite ljus i tunneln när det känns lite för mycket är ju att snart är det dags för slakt av de flesta av lammen (två veckor kvar) och då blir det ju genast färre djur att se till. Även grisarna ska slaktas om nån månad eller så, och jag är lite inne på att faktiskt sälja kaninerna, det blir nog ingen tid över till dem. Men vore ju kul om det blev en kull med ungar först, om två veckor vet vi om det tog sig på den senaste parningen.

Och hönsen är ju alldeles för många just nu, fyra är sålda och blir hämtade i veckan, och sen väntar vi på att alla tuppkycklingar ska bli tillräckligt stora för att ätas upp. Sen ligger två hönor på ägg…. I år ska tydligen alla ruva… Men det är inte så många i alla fall, borde dock ordna så inte de andra hönorna lägger in fler ägg under dem hela tiden, det är hopplöst det där.

Barnen är söta och lagom många i alla fall, så de får vara kvar.

4 tankar på “Pusslet börjar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.