Baggen Dino

Efter gårdagens middag gick vi ut hela familjen; Axel och Nora åkte och tittade till lammen och förberedde lite stolpar och nät för nästa hage, och jag och Loke klippte gräset. Det tar ju sin lilla tid att klippa gräset, och inte går det fortare när det var alldeles för länge sen man klippte det senast. Men det blev ju lite prydligare i alla fall. När Axel och Nora kom tillbaka hade Axel fått sms om att vår bokade bagge, nr 43, var infångad och stod i en box och väntade. Ville vi hämta idag eller i morgon? Och vi är ju inte de som väntar så vi klippte klart gräset, kopplade släpet och fixade en ”box” inne hos de nya tacklammen som står i karantän. Nu skulle de få en till karantän-kompis!

En halvtimmes körning, och sen var vi framme vid Avelsås Gård, där vår bagge väntade. Vi hade två baggar på vår ”önskelista” efter att vi besökte dem senast och denna hade bäst mamma, så när vi fick välja föll valet på denna. Min favorit dessutom!

Han fick halsband på sig och leddes relativt enkelt ut till släpet, och fick skutta in i dörren i fram. Och så fick han hänga med hem!

Det hann skymma lite innan vi var hemma så bilderna blev lite dassiga, men här är han! Vi hade Don Juan och Diego som namnförslag på vår lista, men det blev en Dino i stället!

Och tacklammen har inte riktigt fått några namn än. Jag hade ju typ bestämt Dis och Dimma, men då ville plötsligt Axel att den med en strimma i pannan ska heta Komet… Så jag har sagt att han får komma med ett namn som passar till den andra också då, så vi får se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.