Trötta barn

Igår jobbade jag hemifrån och tog en paus vid tvåtiden för att hämta barnen på förskolan, första gången för mig den här ”säsongen”. Jag hämtade Nora först, de hade precis väckt henne eftersom jag skulle hämta henne. Det var första gången hon sov på förskolan och det hade gått bra. Jag pratade en stund med en av pedagogerna och hon ler lite och säger att Nora är en väldigt bestämd tjej som gärna säger vad hon vill. Hon hade varit glad hela dagen, lekt mycket och ätit helt okej. Och kissat! Hon hade en olycka i byxorna förra veckan men nu hade det gått bra både måndagen och tisdagen, trots lite längre dagar. Skönt!

Sen säger Nora Hejrå! Pekar på skorna och säger bestämt Åka hem! Så det är väl bäst vi gör det. Fast först får vi ju hämta Loke också! Så vi går ut och går till den andra avdelningen, fönstret är öppet så han hör oss och kommer springandes när vi öppnar dörren. Han visar stolt sitt nya fack där hans kläder och skor finns. Och även här har personalen bara positivt att säga om Loke. Han är skötsam och omhändertagande, och har verkligen vuxit över sommaren (och då menar jag inte bara på längden). Stolt mamma!

Vi cyklade hem, Loke på egen cykel och Nora i cykelstol. Och sen lämnade jag över barnen till Axel och gick ner i källaren för ett sista möte innan jobbdagen var slut. När vi sågs igen var det dags för middag och nu var energinivån väldigt låg. Nora vägrade äta (men hade fikat två gånger under em så hon var väl inte hungrig) och Loke hade en lång startsträcka innan han började peta i sig lite mat. Efter middagen åkte Axel och Loke och tittade till lammen och hämtade en påse hö hos grannen, och jag och Nora gick på en kortkort ponnypromenad.

Det var roligt tyckte Nora, men energin tog slut väldigt fort så jag fick bära henne sista biten hem, haha. Även Loke var fallfärdig när han kom hem, men det var ändå hög tid att ”göra kväll”, så vi gick in. Lyckligtvis var inga leksaker framdragna så inget behövdes städas. Jag övervägde att försöka hoppa över kvällens tv-tittande och köra båda bums i säng, men det skulle nog ta mer energi från barnen än vad det skulle ge. Man kan ju inte ändra på sådana rutiner, det är väldigt svårt, speciellt när man är trött. Så de fick välja var sin sak att titta på som vanligt. Loke valde sin nya favorit ”Mighty Express”, tio minuters avsnitt om tåg som gör roliga uppdrag, och Nora är helt såld på Mamma mu så även där tittade vi tio minuter.

Hade vi suttit längre än så hade nog i alla fall den lilla tösen somnat i soffan. Efter tv-tiden kraschade båda barnen totalt, så det blev ett kort försök till tandborstning och så byte till pyjamas. Det var min tur att lägga Loke och jag bläddrade igenom boken han valt på snabbast sätt, och han somnade direkt därefter. Tufft att vara små barn tillbaka i vardagen!

Idag har Axel både lämning och hämtning på sitt schema, och jag sitter i skrivandes stund på tåget till Stockholm. Jag kommer hem lagom till kvällens läggdags!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.