De närmaste dagarna

Fredagen är här och helgen stundar, och då är det ju omöjligt att inte börja planera för vad vi ska greja med denna gången! På söndag (eller kanske lördag eftermiddag) är det dags för höstens fårklippning! Hela TIO får är det ju som ska klippas denna gången, varav fem klipps för första gången och ger oss därmed fin och go lamm-ull. På lördag ska det regna så därför blir fredagens uppdrag att stoppa in alla tackor i fårhuset så de är torra och fina när klipparen kommer. Vi fick tillbaka träckprovet på de nyinköpta lammen i veckan och de är nu nollade och får komma ut på gräs efter helgens klippning. Tacklammen får gå ut med flocken eftersom de nu har stått tillräckligt länge i karantän, och baggen får gå ut med de två lammen som ska slaktas senare i år. Dels för att han har nån veckas karantän kvar, och dels för att han ju inte ska betäcka tackorna riktigt än. Lite pussel detta också!

Sju lamm slaktas på onsdag, om mindre än en vecka, och två stycken ska alltså slaktas den 3:e november. De har en sen slakttid för att de ska agera sällskap till baggen fram till baggsläpp, men också för att vi då har möjlighet att låta de två minsta lammen växa till sig ytterligare innan slakt.

På måndag åker Axel till Lovisagruvan för första gången, och är tillbaka på tisdag eftermiddag. På onsdag är det som sagt slakt och på torsdag åker jag till Stockholm! Och poff så är nästa helg här!

Men det var ju den närmsta helgen jag satt och funderade över nu, och det blir väl lite ligghallsbygge, staketbygge eller spånhämtning på schemat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.