Lång tågresa

Den här resan till Stockholm tar lite längre tid än vanligt. Vi har precis rullat ut från Skövde station där vi stått stilla i en dryg timme, på grund av viltolycka på ett tåg före oss. Så den här dagen blir lite extra kort i storstaden, men jag ska nog precis hinna med mina måsten där uppe så det blir nog ingen katastrof i slutändan.

I övrigt har det ju inte hänt så mycket spännande sen sist jag skrev (i går kväll) men de kommande dagarna blir det lite extra rörelse på gården så det kan vi ju ta i stället! En av våra inackorderingarna har två hästar, och en av dem har tyvärr gått och blivit väldigt gammal och skröpplig det senaste halvåret så det tuffa beslutet att låta hästen vandra vidare har tagits. Detta kommer ske i morgon och det blir således en plats ledig på ”stora” lösdriften. Jag la ut en annons i förra veckan och roligt nog har jag redan fyllt platsen, och den hästen flyttar in – redan i morgon eftermiddag. Så det blir verkligen inte ledigt många minuter. Skönt på flera sätt, framförallt att jag gärna undviker att släppa in nya hästar i flocken för sent på säsongen och fortare än så här kunde det ju knappast gå.

Annonsen resulterade dessutom i att jag nu har en som står på kö att komma in, värsta populära stallet vi har blivit 😉

Lilla lösdriften är ju lite tommare! Assim går just nu själv i sin hage eftersom Nellie har flyttat till sin nya ägare. Men där kommer ju en till på söndag så det blir inte så långvarigt. Därför blir helgens stora projekt att faktiskt göra så Assim och hans nya kompis Álfheidur kan flytta in i nya ligghallen. Ett staket saknas ju framförallt, och vi har ringt in mormor som barnvakt så vi ska kunna ”kötta på” med staketet även om det blir regn som utlovat. Barnen brukar inte tycka det är så roligt att bygga staket några långa stunder i vanliga fall, och i lera och regn blir det nog inte mer populärt.

Sen får vi se om det blir nån mer häst där, jag har lite trådar ute så nån mer vore fint att få in. Vi får se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.