Loke på älgjakt

Det var en ivrig pojke som studsade upp (för tidigt) ur sängen i morse. Han skulle ju få följa med pappa på älgjakt för första gången! Ryggsäcken provades flera gånger under frukostbestyren, men jag lovar att han hade mer kläder på sig när de gav sig iväg.

Halv nio hade de samling och sen satt Axel och Loke i ett jakttorn tillsammans fram till lunchen vid halv elva-elva. Då grillade de korv. Loke fick sen välja om han ville åka hem eller följa med på ett pass till, och han ville följa med! Och det var ju tur för under andra passet hade de fått se flera älgar, dock inga ”skjutbara”, men en kalv fälldes av en annan skytt. Vid tvåtiden kom Axel och lämnade Loke hemma och körde sista passet själv, jag är imponerad att han ville vara med så länge. Det är ju tyst och stilla som gäller i tornet liksom, men Loke hade klarat det galant.

Även jag och Nora hade en bra dag. Vi löshoppade hästarna, städade åt hönsen och kaninerna och klippte lite gräs. Pannkakor ville hon ha till lunch så det fick hon, och sen sov hon en knapp timme i barnvagnen medan jag rensade lite ogräs. Lagom till Loke kom hem väckte jag henne, och så gick vi in och lekte. Ett bad blev det också!

Två tavlor har kommit upp här hemma också! Blev fint!

Axel kom hem strax efter fyra och då fick han ut och drog bort den gamla elen i skolan, inför att elektrikern ska komma. När barnen somnat var jag ute och fodrade ponnyerna och testade även lampan som vi ska ha i lilla lösdriften.

Den lös upp riktigt bra så den kör vi på! Blir skönt när grejerna är inkopplade så man kan tända.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.