Balgripen

Ni minns kanske att vi köpte en balgrip för ett tag sen. Det tog ett tag innan vi monterade ihop den, och ytterligare lite senare var min bror här och hjälpte oss med hydrauliken. Det gick ju smidigt och när det var dags för provkörning stötte vi ju på några problem. Dels var det lite tungt, balen hamnar ju längre bak nu jämfört med förut så traktorn lyfte lite i fram så att säga, hehe.

Men det har vi nu åtgärdat med två vikter i fram så nu står Goliat stadigt på jorden igen. Och sen var det ju den där lilla detaljen också att balgripen öppnade sig när man släppte upp kopplingen för att köra iväg. Ganska svårt att flytta höbalen då.. Axel pratade både med försäljaren och min bror och det borde ha funkat, men det kunde ju också vara fel nånstans…

Axel testade sig fram lite och kom snart på knepet, man skulle ”släppa spaken snabbt”, och inte långsamt. Det gäller att känna sin gamla traktor helt enkelt. Så när veckans höbal skulle ställas ut gick det som en dans! Jag fick övningsköra lite och kunde både lyfta upp och ställa ner höbalen på rätt plats. Sicken grej va! Den kommer bli en bra hjälp i vinter.

1 tanke på “Balgripen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.