Regn i mängder

Det känns som vi säger detta hela tiden, men så här mycket regn har det nog aldrig kommit. Det är så otroligt blött hemma nu så det blir fruktansvärt geggit och lerigt överallt. Längtar änna efter lite minusgrader.

Vi håller på att sätta upp hängrännor på maskinhallen/nya lösdriften och det känns ju som en bra grej att göra när det kommer så mycket regn. Sen är ju frågan var man ska göra av allt vatten som man samlar upp, och delvis har vi löst det genom att vi ska ställa tre regntunnor (som vi fått av Nils) i ena änden av byggnaden. Vi har ännu bara fått upp hängrännan, och inte något stuprör men vi ställde en regntunna i strålen som kom ner från rännan och den där tunnan fylldes ju på typ en timme. Det fanns ett utlopp längst ner i tunnan sen tidigare så där var det enkelt att koppla in en slang, och denna kan man nu använda för att fylla vatten till ponnylösdriften. Det rinner inte jättefort, men då hinner man ju mocka och fixa lite hö under tiden! Och win win blir det ju för att vattnet används, och vi slipper gå och hämta vatten i det andra stallet. Får se hur länge det funkar, nu kommer ju minusgraderna så lyckan kanske är kortvarig just nu, men det kommer väl åter till våren i värsta fall.

Även hönsens vatten kan vi fylla härifrån!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.