En vecka gick

Ja var tar all tid vägen!? Svårt att veta, men ett par grejer har vi ju gjort som kanske är värt att lyfta här! Förra helgen var det älgkalvsjakt vilket ledde till att två älgkalvar styckades på onsdag kväll. Vår frys är därmed fylld till alla bredder med kött av många olika slag. Oma och farfar hoppade in som barnvakt för jag var på spelkväll på jobbet. Väldigt roligt, det var ju två år sen sist eftersom corona kom emellan.

Torsdagen blev sen, för halv nio på kvällen fick jag ett sms att mitt tåg på fredag morgon var nästan två timmar försenat. Det skulle innebära att jag skulle vara framme Stockholm närmare elvatiden och det passade inte riktigt in i min plan. Jag åkte därför bil till Gullspång på torsdagskvällen, sov hos mormor och åkte till Stockholm tidigt på fredag morgon. Dagen i storstaden blev lyckad, trots ett par tunga möten. Jag åkte från stockholmshuset först klockan sex, dels för att slippa trafiken, så jag var hemma vid elvatiden. Nora sov gott, och det gjorde även Loke; hemma hos Oma och farfar! Det gick galant såklart, så nästa gång kanske lillasyster får hänga med.

Assim har fått testa att ”harva” ridbanan, den blev kanske inte så mycket harvad men det blev ju inte sämre i alla fall. Plus att ponnyn fick motion. Kaprifol tuffar på också och har fått en ny medryttare i veckan. Beatrice som har hängt med oss i drygt tre år har nu blivit med foderhäst och kommer således inte ha tid för Kaprifol också så numera är Helena vår medryttare. Helena stod i vårt stall med sin häst Anna, så vi känner henne sen tidigare, vilket är skönt och roligt! Hon provred Kaprifol igår och det gick toppenbra.

Idag har vi jobbat oss svettiga jag och hästen, det var nämligen dressyrträning nere i ridhuset. Vi är ju lite okammade för tillfället och Kaprifol la till med sin högsta turboväxel så det blev back to Basic för hela slanten. Verkade som Kaprifol tyckte det var kul att äntligen göra nåt ”ordentligt” för jäklar vad hon tog i och eldade på, jag fick bromsa mest hela tiden och det är ju inte det jag brukar behöva göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.