Swoosh

Det är dumt att lova bättring, men just nu är det ju riktigt illa så lite bättre uppdatering borde jag ju kunna lösa kan man tycka! Det har hänt mycket sen sist så här kommer en liten sammanfattning!

Vi har haft julpyssel på jobbet och jag tog tillfället i akt och testade att göra små tomtar av ull. Det var roligt och blev ju inte alltför fullt! Vi gjöt även tomtar och lite andra grejer med lite överbliven cement. Jag gjorde en skål! Den blev dock inte jättebra, haha, men övning ger färdighet.

Sen kom ju fredagen och det som vi länge sett fram emot, Axels disputation! Axel åkte in till Göteborg tidigt på morgonen och jag och barnen kom efter när vi sovit några minuter till och tagit hand om djuren. Klockan 10.00 satt vi alla bänkade i Hörsalen och Axel höll sin presentation i ca 25 minuter. Barnen satt tysta i tio minuter och sen tog jag med mig dem ut, då jag kände att det började krypa i deras kroppar. Vi var ute i ”hallen” tills Axels presentation var klar och sen åkte vi till Universeum tillsammans med Tilda och hennes barn. Axel fick tappert ”försvara” sin avhandling i ytterligare tre och en halv timme…! Lagom tills dess var vi nöjda på Universeum och tog spårvagnen tillbaka till GVC och drack ett glas bubbel. Kommitéen hade en kort överläggning men kom sen fram till att Axel var godkänd!

Klockan var nu omkring halv tre-tre och nu skulle kvällens fest förberedas! Axel fick hjälp av sina föräldrar och bröder, så jag, Britt, Tilda och de fyra barnen åkte till Naturhistoriska Museet och tittade på ”uppstoppade djur som är döda”. Barnen tyckte nog att detta var ännu mer spännande än Universeum, och de sprang runt och tittade på alla spännande djur och skelett. Det var nästan inga andra människor där heller.

När vi var nöjda på museet åkte vi tillbaka till universitetet och åt en pepparkaka och drack en mugg med glögg. Sen började folket droppa in och festen drog igång med tacobuffé, god dryck, polkagrispannacotta och lite tal. Alla ville prata med Axel såklart, han fick knappt sitta ner tyst en minut ens, hehe. Barnen höll igång fantastiskt bra och lekte väldigt bra tillsammans. Senare på kvällen åkte de hem med Oma och Farfar, och Nora hade då somnat gott i min famn. De sov gott hela natten hemma hos Oma och Farfar och jag och Axel blev kvar tills festen tog slut, städade och tog oss sedan till Panoramahotellet och sov några timmar innan det blev dags att äta hotellfrukost. Axel åkte sen till Norra Kärr på exkursion till sitt område, och jag åkte hem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.