Skräp och fårfix

Under förmiddagen idag blev det lite röj och start av tvättmaskiner innan Oma och Farfar kom hit och roade våra barn en stund. Jag och Axel åkte då till tippen och tömde kärran med brädor som vi fyllde förra veckan. Skönt att bli av med det!

Därefter blev det gemensam lunch och sen gick vi ut och fixade lite med fåren. De fick årets vaccination och en dos selen och sen har vi delat upp dem lite i fårhuset. Det är dags att börja ge lite kraftfoder nu inför lamningen och det ska ju inte baggen ha. Så han är nu inburad i en egen fålla och tackorna är uppdelade på två grupper. Förra årets lamm är lite åt det tunna hållet så de går i en egen fålla så de kan få lite extra mat. De större tackorna är jättefina i hullet så de kommer bara få lite kraftfoder för att bibehålla sina fina former.

Sen lekte vi lite ute och när vi var nöjda bakade vi kladdkaka (standard) till fika. Alltid gott. Och när vi smakat på den lekte Axel och barnen vidare inne och jag gick ut till stallet. Kaprifol fick ett dressyrpass och Assim en promenad med lite longering. Jag försökte få med barnen i ponnyvagnen tidigare idag men ingen var sugen idag faktiskt. Det blåste rätt kallt så det var nog lika bra! Får se om morgondagen bjuder på bättre väder, men det ser tveksamt ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.