Bra veckoslut

Igår hade inte barnen en av sina bästa dagar. De var mammiga, klängiga och gnälliga och jag kunde inte röra mig två meter ifrån något av barnen innan de lät höra att gränsen var nådd. Väldigt frustrerande och tröttsamt. Därför kändes det extra bra när de var i stort sätt helt omvända idag, lustigt att det kan växla så?

Vi inledde dagen med att gå ut och båda barnen hängde med pappa helt frivilligt i traktorn och flyttade på lite höbalar. Jag packade hö och mockade lilla lösdriften och barnen fortsatte att roa sig på egen hand med snö, is och lera. Sen bestämde vi oss för att åka en sväng med ponnyvagnen och Axel grejade lite med hängrännorna. Nora var jättemysig med Assim och klappade och borstade och kramade.

Mamman kom på efter en stund att hon borde ju ha hjälm på sig, så det fick hon! Ponnyvagnsrundan gick via Elsas hus och när vi kom hem igen blev det lunch för både oss och ponnyn.

Efter lunch försvann barnen och lekte med sina leksaker, delvis gemensamt, delvis tillsammans. Jag fick lite städat, tvätt fixad och packning inför morgondagen påbörjat. Axel tog fram motorsågen och fällde en halvdöd björk i hagen, och sågade upp denna och en stormfälld ask i mindre bitar. Dags att fixa veden till höstens mysiga braskamin-kvällar!

Vi tog en gemensam fika och barnen fortsatte leka helt utan gnissel. Tänk va! Eftersom de varit så goa hela dagen fick de ta det lite lugnt framför teven en stund medan jag hjälpte Axel bära upp trädstockarma till huset. Axel fortsatte sen att såga de i braskamin-anpassade längder och jag högg de i mindre bitar med yxan. Väldigt produktivt med två arbetande föräldrar, utan barn!!

En hel skottkärra fyllde jag och staplade på en pall invid huset innan jag gick in till barnen, då hade de varit inne själva i en knapp timme ungefär. Loke öppnade dörren några minuter innan jag gick in och berättade att Nora somnat i soffan.

Såklart med Häst under armen, denna är hennes ständiga följeslagare just nu. ”Den sover jättemycket hela tiden”, säger hon om hästens stängda ögon. Gullunge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.