Kväll i stallet

När barnen sov strax före åtta igår kväll gick jag ut till stallet. Jag hade mockning av båda lösdrifterna på schemat och när jag var ändå ute så tog jag ju kvällsfodringen av får och ponnys också såklart. En och en halv timme var jag ute, och då hade jag alltså mockat åt åtta hästar, packat hö för tre, fyllt vatten, kvällsfodrat och så fick faktiskt Assim och Kaprifol rasta sig några minuter på ridbanan också. Dem tycker det är rätt roligt, och hoppar och studsar och ”tävlar” med varandra. Assim är en riktig retsticka och kör förbi Kaprifol i full galopp och sen lite halvt prejar in henne i staketet, eller ligger som en bromskloss framför henne. Man kunde ju tycka att Kaprifol skulle bli förbannad på honom, eller åtminstone inte låta den lilla skitponnyn göra så mot henne, men hon verkar på nåt sätt tycka det är roligt och gör luftsparkar och låter honom hållas. Klart att hon ibland bara slår i en högre växel och drar ifrån, men inte så ofta.

Så båda hästarna fick röra på sig lite grand i alla fall, och väldigt trevligt att ridbanan var användbar! Det är ju lite sol och plusgrader dagtid nu, men 1-3 minusgrader på natten. Det ligger fortfarande lite snö kvar här och där, men ganska mjukt i backen också så här på kvällen innan det fryser på igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.