Småfix

Under den senaste tiden har vår bagge fått bo bakom grindar inne i fårhuset, eftersom han inte ska äta kraftfoder som tackorna får nu inför lamningen. I onsdags kväll bestämde han sig dock för att det var ju inte kul att stå där, så han tog sig över grindarna. Vi hade redan börjat fundera på en annan lösning så det var ju bara att ta tag i den. Nämligen kaninboxen skulle få bli en bagg-in-box.

För att han ändå ska få lite socialt utbyte med tackorna gjorde vi en dörr i väggen så han kan gå ut i vinterhagen. Och så stängde vi till tackorna med en grind så de kan se varandra lite iaf. Så alla tackorna är nu inne och baggen har hagen. Det är ju bara en vecka kvar nu till potentiell lamning så det är ändå dags att ha dem inne och sätta upp kameran.

Tanken är även att dela av vinterhagen så baggen har en del av hagen, och tackorna den andra. Men det får vi göra när det är lite mjukare i backen.

Sen var det fredag och vi gjorde i ordning Assim för en sväng med vagnen. Han var väldigt seg och när vi skulle trava första gången inser jag att han är halt. Så det var ju bara att vända! Han var kanske något varm i en frambenet, får låta honom vila nån dag och kika på honom igen sen.

Axel var klar med jobbet vid det här laget så vi hittade på en annan aktivitet i stället, nämligen uppgradera barngungan till en vanlig gunga. Den senaste tiden har det nämligen varit väldigt bråkigt kring vem som ska gunga på ”den stora gungan”.

Problem solved!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.