Nordritt

På jobbet har vi något som kallas för Tillsammmsfonden och det är en pott där man kan söka pengar i för att hitta på något kul eller lärorikt tillsammans med kollegor. För två veckor sedan såg jag att en kollega på en annan avdelning hade fått pengar för att delta i turridning på nordsvenska hästar med westernsadlar i Svartedalens naturreservat utanför Kungälv. Jag tyckte det lät som en aktivitet som kunde passa mig, så jag anmälde mig till detta! Tre olika tillfällen skulle det bli, och förrgår var det dags för mig och fyra andra kollegor (som jag aldrig träffat) att rida en sväng. Det var länge sedan jag satt på en annan häst än min egen så bara det var ju lite kul. Jag fick rida en fjortonårig relativt stor valack.

Det var en trevlig runda i fin natur, jag hade önskat lite mer energi hos min häst men han tuffade på i sitt ganska så orubbliga (under)tempo. Det blir ju lite ridskola/följa John-ridning där alla hästar gör som ledarhästen eller turledaren säger, och det är ju lite meningen på ett sätt för det ger ju alla möjligheten till att delta i en sån här aktivitet. Men lite tråkigt var det för mig att sitta på en häst som krävde ganska stor insats för att ens fundera på vad jag hade för åsikter. Men det var ju inte huvudsyftet med turen heller, så sammantaget var den en roligt grej!

2 tankar på “Nordritt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.