Hönshuset

Nu har de nya kycklingarna hunnit bli dryg fem veckor och de ska strax få flytta ut i hönshuset tillsammans med de andra hönsen. De har växt fort och är fullt befjädrade och de är riktiga ligister där nere i tvättstugan där de faktiskt fortfarande bor. För att göra hönshuset lite med platsoptimerat och ha möjlighet att ha lite fler hönor gjorde vi en ommöblering för ett par veckor sedan. De gamla sittpinnarna slängdes ut och vi satte in två lite större och rejälare ”pinnar” högre upp i huset. Nu har vi dock bara bajsuppsamlare under hälften av ytan, så det får vi klura lite vidare på men än så länge är de ju inte så många så det blir inte så skitigt. Dessutom är det fortfarande flera som hellre sitter uppe på redena och sover.

Vi har flyttat på mat och vatten också såklart, så inte maten hänger under sovpinnarna där de gärna bajsar mycket..!

Det hade inte skadat med lite färg också, både inne och ute men det ligger kanske inte högst upp på priolistan just nu, vi får se hur vi lägger upp sommaren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.