Helg i Stockholm

I lördags morse hoppade vi på tåget tillsammans med Enbergs med destination Stockholm! Även mina andra två syskon med barn samt mormor anlände till storstaden ganska så precis samtidigt, fast med ett annat tåg. Med en grupp på femton personer, där drygt hälften är barn var det lite extra spännande att ta sig ut från centralstationen och till rätt färdmedel, som skulle ta oss till Vasamuseet.

Men vi lyckades ta oss dit allihop och efter lite strul med att försöka hitta nåt att äta kom vi till sist in på Vasamuseet där vi tillbringade ett par timmar med att strosa runt och lära oss mer om Vasaskeppet och dess historia.

Loke tyckte det var spännande och Nora snappade i alla fall upp ”Har du sett vilken stor båt!?”

Efter detta tog vi oss till vårt hotell som vi bokat för natten och vi hann checka in, fräscha upp oss och göra ett par tappra försök att öppna Camillas vinflaska utan korkskruv, innan vi fick lämna vinflaskan och gå ner till restaurangen och middagen. Det var ett väldigt barnvänligt hotell, och restaurang, och det fanns flera olika sorters spel precis utanför restaurangen som barnen roade sig med medan vi väntade på maten. Våra barn hängde gott med de större, och speciellt de två äldsta kusinerna är väldigt omhändertagande!

Maten var god och vi tog till och med en drink uppe i Skybaren på sjuttonde våningen innan vi nattade våra barn på hotellrummet.

Dagen efter blev det hotellfrukost och så tog vi oss till Skansen. Som Loke längtat efter att få åka karusellerna sedan vi var där i vintras och dessa var stängda. Även Nora tyckte det var roligt såklart och vi körde två ”karusellpass” och tittade på lite djur där i mellan, och vi fick nästan dra barnen därifrån till sist.

Vi gick in en kortis på akvariet och tittade på krokodilerna innan det var dags för oss att ta oss till tågstationen och åka hemåt. Vi handlade lite färdkost och sen var det bara att hoppa på tåget som tog oss till Herrljunga. 2.5h resa och i slutet var det två trötta barn som inte riktigt ”orkade hålla ihop det”, men det kunde varit värre också. I bilen hann vi inte ens ut från Herrljunga innan båda sov djupt, och Nora vaknade inte ens när jag bar upp henne till sin säng och tog av de kläder som jag kom åt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.