Semestertripp dag 1

I fredags strax efter klockan tre lämnade vi gården och satte kurs mot Gullspång och mormor. Vi anlände när grillen var tänd men barnen hann plaska lite i poolen innan det var dags att äta.

På lördagen började vår semester på riktigt! Vi inledde med att cykla upp till Södra Råda Gamla Kyrka, en gammal kyrka som är återuppbyggd efter att originalet brunnit ner. Barnen hittade massa smultron och det var en bra ”testrunda” för cyklarna.

På vägen hem tog vi en annan väg ”down the memory lane” och cyklade via jerngatan, myren och Lökstadbanan. Vägar jag ridit på många gånger! Vi stannade och tittade på en cross som gjorde hopp också.

Väl hemma hos mormor igen gjorde vi mackor som vi åt i husbilen på väg till Hova Riddarvecka. Vi höll hårt för öronen när kanonen förkunnade veckan inledd, tittade på riktigt dålig barnteater, roliga gycklare, åt glass och lekte på lekplats.

Vi handlade lite ost och korv, åt pizza och sen tog vi oss bort till kvällens höjdpunkt; tornerspel! Åtta riddare spelade upp Slaget vid Hova, och det var kul att se. Något långdraget för barnen, det höll på i drygt två timmar, men de hängde i väl trots att klockan blev över åtta! Sen klappade vi kort på en häst innan vi åkte hem till mormor.

Nu sitter vi i bilen på väg till Sjötorp där vi ska cykla längs kanalen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.