Sjötorp-Norrkvarn

Igår lämnade vi Gullspång och körde till Sjötorp för dagens cykeltur längs med Göta kanal. Det var god aktivitet i slussarna så vi hann inte cykla många metrar innan vi stannade för att se hur det hela gick till när båtarna åkte upp och ner. Spännande tyckte Loke!

Sen cyklade vi iväg längs kanalen och vi hade vinden i ryggen så det rullade på riktigt fint. Flera båtar och slussar längs vägen och vi stannade och åt en kaka vid en broöppning.

Framme i Norrkvarn lekte vi lite kort i miniatyrkanalen, dock var de lite mer riktiga slussarna trasiga då det var lite tråkigt. Vi fick lunch i magen också innan vi cyklade tillbaka till Sjötorp.

I Sjötorp lekte vi på en lekplats (gungade) innan vi hoppade in i husbilen och åkte till Karlsborg. Där blev det ett kort stop för vädret var lite tråkigt (vi hade tänkt äta glass). Men vi tittade på fästningen på lite håll och klättrade upp på stadsvallen och tittade på kanonerna där uppe. Och då sken solen upp men vi valde ändå att åka vidare och ta glassen i Askersund i stället.

Där vid kanten till vattnet blev det en ordentlig glass!

Det blev minsta storleken till både mamman och barnen, men det var ändå glass på alla breddar! Gott i alla fall!

Sen körde vi sista sträckan hem till Stefan och Susanne i Hjortkvarn, där vi parkerade för natten. Stefan är Axels nuvarande chef, och var även min chef på ett sommarjobb som jag hade två år i rad för typ tio år sedan. Vi hade en väldigt trevlig kväll och barnen lekte som små änglar med leksakerna i huset, HELA kvällen. Först vid strax efter nio stoppade vi barnen i säng och de hade säkert kunnat vara vakna en timme till!

Idag har vi vaknat till mera sol och frukosten intogs ute. Nu är klockan halv elva och vi har precis hoppat in i husbilen och satt kurs mot Omberg, som är dagens aktivitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.