Som natt och dag

Igår var barnen inte på sitt soligaste humör. De gnagde på varandra konstant och var allmänt missnöjda i stort sett hela dagen. I morse åkte Axel till Sala och jag höll tummarna för att barnen skulle vakna upp på rätt sida eftersom jag var själv med dem. Och vilka änglar jag haft hela dagen! Vi började med att måla i stallet och den vita färgen tog slut när halva ligghallen var klar. Får köpa mer mål dag. Men barnen ville måla mer så vi hittade en halv burk svart färg och gav oss på stolparna. Efter fyra stolpar var barnen nöjda men de lekte nåt så otroligt trevligt tillsammans så jag fortsatte måla tills även den svarta färgen var slut. Då var alla stolpar målade och ramen runt den ena nya dörren mot logen.

Då tog vi lunch (pannkakor yes!) och därefter åkte vi 5km ponnyvagn. Vi lämnade en dunk vatten hos tackorna och insluter av rundan körde vi förbi lammens hage och såg till att allt var bra med dem. När vi kom hem klippte vi gräset. Båda barnen hängde med på klipparen en stund och efter en kort fikapaus lekte de med hästar på gräsmattan medan jag klippte klart. Sen lekte vi tillsammans en stund; byggde hagar, körde hö med traktor, flätade svansar och så rymde alla hästar och fick gömma sig under en gräshög för vargen kom. Eh ja, fantasin är intressant.

Vid ett tillfälle hade jag och Nora en lång konversation om snoppar och snippor. Det är väldigt fascinerande tycker hon (minns en ganska liknade konversation med Loke i liknande ålder). Till sist satte hon punkt för det hela genom att säga ”om alla människor hade snippor, då skulle alla vara tjejer”. Klok tös ändå.

Efter middag blev det bad, lite tv och bums i säng! När barnen somnat gick jag ut och stängde till hönsen, flyttade lite hästar och la ner lite staket. I morgon kommer nämligen Martin med de sista lassen grus/sand till vår infiltration till nya avloppet. Avloppet är inkopplat och igång, men ska fyllas lite mer och det sker alltså i morgon! Martin kommer även (vet inte om det blir i morgon just, men kanske) gräva ur fårhuset och lägga grus där så vi sen kan armera och gjuta där inne. Sen kommer vi även låta honom skala av gräset och en bit till där det behövs, och grusa framför fårhuset och där vi brukar ställa höbalar. Vi rensade därför där helt i förrgår, förutom gamla hönshuset som Martin får flytta.

Allt gräs i bild kommer alltså bli grus. Detta är nåt jag ser fram emot nåt enormt! Lite mindre lera och möjlighet att parkera alla kärror på grus och ha höbalarna på grus! Tänk så prydligt det kan bli, och gräset som finns blir då inte längre parkering utan kan klippas och hållas snygg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.