Gårdsplanen del 1

Ni såg ju någon glimt av att vi har börjat göra iordning delar av gårdsplanen framför fårhuset för ett tag sedan. Det är inte klart ännu, dels för att det kom sjukt mycket regn men också för att vi kommer på fler och fler saker som Martin ska göra, hehe. Men så här har vi gjort hittils:

Allt gräs från sågverket fram till hörnet av ladugården, och fram till ”vägen” över gårdsplanen är avskalat från gräs. Delar av detta har varit grusat tidigare så grävdjupet varierade lite. Även vägen till gårdsplanen, på andra sidan sågverket, är skrapad. Allt bortskrapat material är dumpat i hagen vid huset.

Sen kom det två dumperlass med grov grus/makadam som lades främst på de delar som inte grusats förut.

Martins grävmaskin spred ut det så fint så.

Sen var det dags för nästa dumperlass; två stycken med lite finare grus som lagts på toppen. Martin har även hämtat ett lass singel och dumpat med sin kärra, inne i fårhuset.

Här står vi just nu, det sista gruset har inte spridits ut ännu för det är väldigt blött och kladdigt efter regnet, vid sågverket. Och detta ledde ju då till att vi har bestämt att när Martin ändå är här kommer vi gräva ner en dräneringsbrunn (eller vad det nu heter) i hörnet på sågverket, och lägga ett rör under vägen och bort mot vinterhagen. Vi flyttar väl mest problemet längre bort, men då står i alla fall inte byggnaden i en sjö som den brukar göra när det regnat, och vi får bort lite vatten från gårdsplanen. Så fortsättning följer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.