Gårdsplanen del 2

I helgen var Martin här igen och fixade det sista för hans del, med vår gårdsplan. Han spred ut det sista gruset efter att vi hade tagit bort ogräsranden mot sågverket, och så grävdes en ränna över vägen för att lägga ner ett rör. Man hittar väl alltid nåt kul när man gräver, här brukar vi hitta skrot men i detta fallet hittade vi ett rör under vägen! Någon har uppenbarligen haft samma tanke som vi någon gång förr i tiden. Det var två rör som gick in i detta lite större rör, ett som verkade komma längs med vägen och ett som kom ut under sågverket. Dessa två rör var fortfarande användbara så vi lät de ligga kvar, men rördelen under vägen var i stort sett helt igensatt så det tog vi bort.

De två mindre rören ”uppifrån” ledde vi in i den här lilla trumman som fick grus under och runt sig, och så satte vi i ett nytt rör som ska leda vattnet bort från gårdsplanen. Här ser ni ett av rören, det kom ett till där sen (eller om det tillochmed blev två till).

Och så på med material över så blev det så här tjusigt!

Vi kommer även ändra hörnet på vinterhagen där som ni ser, vi kommer dra upp hörnet och kortsidan lite och flytta grinden från högerkanten till ”rakt fram” i stället. Men mer om det när vi gör det.

Så här ser vår gårdsplan ut just nu! Nu ska den bara paddas så är den färdig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.