Sjukstuga, älgjakt, diverse

Ja sjukstugan fortsätter här hemma! Loke tog såklart vid där Nora slutade, med ögoninflammation och har därmed varit hemma från förskolan från i torsdags. Han är ändå pigg och glad så både söndag förmiddag och hela måndagen var han med Axel i skogen på älgjakt. Nora har varit på förskolan så jag kunde jobba hela måndagen i alla fall, hehe. Men idag tycker jag nog att ögonen är tillräckligt bra så i morgon får han gå tillbaka till förskolan.

Det tåls ju att nämna också att Axel sköt sin första älg under lördagens älgjakt, kul!

Annars då. Ja vi hinner inte med mycket annat än vardagsbestyren med djur, barn och jobb för tillfället. Och så eldar vi lite i vår braskamin såklart! Bästa köpet på länge.

Hästarna går lite på halvfart för tillfället, dels på grund av sjuka familjen men jag har även haft lite brist på ork den senaste också. Det är ju lite nu det är så där mörkt ute också och det tar lite innan jag kommer in i det. Kaprifol har även varit lite stel/ojämn det senaste så har mest låtit henne skrota i hagen varvat med lite skritt, får se om det går över med lite vila. Eller kanske även hästar kan få lite kroppsliga ”problem” under sin graviditet, vem vet.

Assim tuffar på fint och har blivit väldigt bra hjälpt av tömkörningsträningarna med Angelika. Han har blivit mycket rakare och mer jämnt musklad i ryggen så numera sitter sadeln oftast rakt när barnen rider, den har han gärna ”puttat snett” annars. I morgon ska han få åka transport till veterinären och röntga sina tänder för att följa upp förra årets besök då veterinären vid tandkollen tyckte att han hade en begynnande tandsjukdom som leder till att man får dra ut ett par tänder. Vi får se i morgon hur det ser ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.