Från Rättvik till Lund

Det har varit mycket resor denna vecka. I onsdags morse lämnade jag och en kollega Borås strax före sex och styrde hyrbilen ”norrut”. Vi fikade hos mormor i Gullspång och åkte sedan till Gåsgruvan utanför Filipstad. Min kollega skulle göra en revision på deras produkter och jag var med som sällskap, för att se hur det gick till men också för att göra en ”bevittning i fält” på kollegan vilket man ska göra med vissa intervall.

Dagen gick bra, och avslutades nere i dagbrottet där de bryter sin kalksten. Kul! Glömde ta bild när vi stod still så blev en i farten på väg upp. Men det såg lite roligt ut för förr bröts kalkstenen under mark, och man ser fortfarande delar av tunnlarna fast man numera bryter i ett dagbrott.

Efter Filipstad åkte vi till Rättvik, åt middag på hotellet och somnade gott. Dagen därpå åkte vi till Kullsbergs kalkbrott och fortsatte revisionen på delarna som fanns där. Malning av kalkstenen, råvaruhantering, transport till kund och mycket mer. Vid ett var vi klara och hade då sex timmar i bilen hem! Men det rullade på fint och vi pausade för lite mat etc. Men klockan hann ju bli sent innan jag var hemma.

Igår, fredag, packade vi barnens väskor på morgonen och skjutsade dem till förskolan. Sen jobbade vi ett par timmar, tog emot mormor som skulle ta hand om alla djuren och vid tolv åkte jag och Axel söderut till Lund. Oma och Farfar hämtade barnen på förskolan och tar hand om dem tills vi är hemma igen!

Och vad hände i Lund då, jo Axel har fått ta emot sitt pris som han fick tilldelat; Jan Bergströms pris för Unga forskare, som delas ut av Geologiska Föreningen. Det hölls föreläsningar och sen blev det middag i studentlig sittnings-anda med sång och öl.

Det var en trevlig kväll som inte blev alltför sen utan vi har hunnit sova ordentligt också! Nu sitter vi i bilen på väg hem igen och kanske stannar och tittar på nån sten längs vägen. Solen skiner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.