Recap

Jag tänkte faktiskt inte att det hade hunnit gå riktigt så lång tid som över en vecka innan jag skrev nåt här, men tiden går fort när man har mycket att göra! Innan det började regna igår har vi haft fantastiska vinterdagar sedan i torsdags då snön vräkte ner.

I helgen blev det därför en sväng med släden, såklart! Det var mestadels ogrusat ute på vägarna så vi åkte neråt sjön och körde en sväng på grusvägarna. Riktigt mysigt och vackert.

Det har blivit lite fårfix i helgen också! Selentillskott och vaccination, och numera får alla kraftfoder förutom baggen som är i en egen liten box så vi ostört kan gå in till tackorna som börjar närma sig lamning. Enligt statistiken kommer de första lammen här i slutet av veckan, men den största boomen dröjer ca 3 veckor till. Det ser bara ut som att det är en tacka som kan vara redo denna vecka, men det kan ju ändras snabbt. Kameran är monterad i fårhuset så vi kan hålla koll!

Under söndagen blev det fika hela dagen. Smoothie till lunch och därefter samlades vi nere hos Nils, Marsha flyttar till Nederländerna på onsdag så det var lite avskedsfika för henne. Innan detta fick jag dock ett infall och tog ut Kaprifol på en barbackarunda runt hagarna i det underbara solskenet, Assim hängde med på snöre och pulsade ordentligt i snön. Mys på hög nivå!

Efter fikat nere hos grannarna tog Oma och Farfar med alla fyra barnbarnen på bio i Vårgårda och jag åkte till Borås för överraskningskalas/mini möhippa för en kollega som ska gifta sig. Det blev tårta, snacks och spel. Väldigt roligt!

Idag är det tisdag och denna vecka är relativt lugn. Axel åker eventuellt till Lovisagruvan/Håkansboda idag eller i morgon, och jag åker till Stockholm på torsdag för avtackning av min sista medarbetare där uppe. Efter detta har jag väldigt få anledningar till att åka till Stockholm så resorna dit kommer minska ytterligare vilket känns skönt. Nästa vecka blir lite mer spännande då jag är i Lysekil från tisdag lunch till torsdag lunch, på ”ledardagar” och på fredag är jag ledig och ska hänga med på Axels doktorspromotion i Göteborg. Bli nog en rolig vecka, men inte så produktiv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.