Den dräktiga hästen

Dagarna tickar långsamt (och ibland superfort) fram mot maj, då tanken är att Kaprifols föl ska födas. Det är ju lite svårt att veta exakt när fölet ska komma men man brukar räkna på ca 330 dagar från sista betäckningsdatumet, eller 11 månader. Kaprifol sista betäckningsdag/insemineringsdag var 24 juni vilket ger runt 20-24 maj. Däremot är hon redan ganska så stor, och magen ”hänger lågt” plus att hon här i dagarna har börjat sätta juver, vilket ju ger en ganska stark känsla att fölet snarare kommer tidigare än sent. Det har inte växt mycket såklart, men ändå en markant skillnad mot ”tomt”. Men en månad till ska jag väl kunna sova i alla fall innan det är dags att bli nervös på riktigt!

Får hoppas på dagsljus och sol nån dag så jag kan ta lite bilder på den tjocka magen 🙂 Hon är förövrigt fruktansvärt dammig, raggig och ovårdad för tillfället. Vinterpälsen rasar av i ojämna tussar och hon är inte så förtjust i att bli borstad (inget nytt iof). Klia får man däremot gärna göra, men bara på väldigt specifika ställen, går man utanför dem får man den riktigt sura minen.

2 tankar på “Den dräktiga hästen

  1. lustigt.. jag satt i förmiddags och funderade på om vi inte skulle få rapport om blivande hästmamman snart, å så kom den 🙂

    Har vi några namn ännu på kapriföl?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.