Lamningstider

I tisdags kväll drog äntligen lamningen igång på riktigt då årets förstfödda lamm tittade ut. Det var en förstagångslammare som därmed fick ett fint tacklamm. Hon var lite seg på att komma upp på klövarna så Axel hjälpte henne till första måltiden och en stund senare kom den allt upp. Och nu två dagar gammal skuttar den glatt runt i sin lilla box som den får bo i nån dag till.

I skrivandes stund är tacka nummer två igång med att föda fram sina lamm. Det är Frosts tur och hon har två, kanske tillochmed tre lamm i sin stora mage. Blir spännande att se hur lång den här kvällen blir!

2 tankar på “Lamningstider

  1. Vad trevligt med Ungar 🙂

    Jag hörde på nyheterna om vargrevir i Herrljunga…

    Är det något som ni sover lite sämre på nätterna av ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.