Stängselfix

Vi kör vidare med lite stängselbygge och allt fler hagar blir klara för sommaren. Fåren är utsläppta i hagen uppe vid Göran, nästan alla i alla fall. En av våra inköpta tackor drabbades av juverinflammation förra veckan och hon blev lyckligtvis bra på ett par dagars medicin, men hon ska inte tillbaka till flocken igen då det kan smitta. Så hon och hennes lamm plus baggen går sedan nu ikväll i hagen vid Östergården. Senare i år blir det tyvärr slakt för hennes del, eftersom juverinflammation har en tendens att komma tillbaka, och smitta.

Vi bygger ju i stort sett alltid staket för att hålla djuren inne, men i helgen har vi också byggt staket för att hålla djuren ute. I alla år som vi har haft höns har vi aldrig haft problem med att de har varit i grönsakslandet, men sådan tur har vi inte i år. I helgen har därför kaninstaketet kommit till användning efter att landet blivit behandlat med jordfräs och massa fröer, potatis och lök.

Blev ganska prydligt ändå och bra att vi fick användning av staketet. Kanske sätter ström på också så kanske sniglarna håller sig utanför!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.