Fölets första dag

Klockan ringde 06.30 på måndagsmorgonen och jag och Nora var först upp och gick direkt ut för att se till hästarna såklart. Allt såg fint ut, pigga och glada! Assim fick en tuss hö och Kaprifol hade fortfarande kvar så där blev det ingen påfyllning. Fölet var uppe och var nyfiken, men försiktig. Nu när balansen kommit ytterligare mer på plats kunde man ändå se att det är ju en fin kille alltså! Raka och fina ben också, han trampade igenom lite för mycket i några av kotorna på morgonen men det tyckte jag rättade till sig bra redan över dagen.

Sen gick vi in och åt frukost, Loke hade tyvärr feber kvällen innan och även under natten så det blev VAB för honom och då kunde lika gärna Nora äta frukost hemma också. Jag var ganska snabb med att anmäla mig till dagens vab, konstigt va? Så när frukosten intagits och Nora åkt med pappa till förskolan gick jag och Loke ut igen. Loke var pigg som en mört och hjälpte mig att släppa ut hästarna i hagen vid huset. Jag såg ingen anledning till att hålla kvar dem inne!

Lite knepigt var det att få ut dem. Fölet hängde inte riktigt med utan blev mest stående och då tänkte inte Kaprifol gå nånstans minsann! Men med en hand om rompen på fölet kunde jag knuffa honom före lite halvt, och då följde Kaprifol med så fint. Även Assim fick följa med ut, han höll ju på att dö under de fem minuterna han blev ensam kvar i vinterhagen. Han ville gärna springa fram och hälsa på fölet med den lite överbeskyddande mamman berättade snart för honom att det kunde han glömma! Han nöjde sig då med att beta en liten bit bort.

Här i hagen har de haft det gott hela dagen. Kaprifol är världens bästa mamma och fölet är än så länge en rätt beskedlig liten pojk. Ibland vill han irra iväg lite men då är mamma snart där och vallar tillbaka honom. Men snart kommer hon låta honom gå på längre strapatser!

Mycket vila och mycket mat bestod dagen av. På kvällen tog han även en liten galopp, väldigt gulligt!! Får ta fram den riktigt kameran när han fyllt kroppen lite, här kan man inte ta för få bilder tror jag va!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.