Alice drar vagn!!

Susanne ringde vid lunch-tid idag och sa att hon kommit på att vi visst hade rätt delar att sätta fast vagnen i selen med, och efter hennes förklaring lät det hur lätt och bra som helst. Jag och Axel drog alltså till stallet, selade på hästen och ledde bort henne till den lilla vagnen. Och visst funkade det! Hur kunde vi missat det igår?? 😉

Se bara hur fin hon är! 😀

Vi började med att jag ledde Alice och Axel gick bakom vagnen med tömmarna i handen. (Kan tillägga att Alice inte är helt nybörjare på det här med att dra saker. Hon har blivit tömkörd i hela sitt liv och på yngre dagar har hon dragit både släde och stockar). Alice var lite tveksam de första metrarna men sedan gick hon på riktigt bra. Efter hundra meter hoppade Axel i vagnen och även det gick bra! I första nedförsbacken såg Alice lite fundersam ut men redan i andra nedförsbacken klampade hon på precis som vanligt.

Efter ytterligare några hundra meter tyckte vi att det gick så bra så även jag hoppade upp på vagnen. Alice brydde sig inte nämnvärt här heller, hon fick ta i lite mer bara, speciellt i uppförsbackarna! 😛 Vi körde grusvägen fram och tillbaka vilket är ungefär 2.6km sammanlagt och vi travade till och med några gånger! Det var hur kul som helst! Även Alice verkade ha roligt! Lite vingligt var det ibland, jag körde nästan ner ena hjulet på vagnen i diket en gång…

En klar nackdel med denna vagn är helt klart att man sitter lite för långt ner och lite för centrerat bakom hästen, man ser lixom inte så mycket av vägen framför sig. Eller så är det helt enkelt Alices rumpa som är för stor…

3 tankar på “Alice drar vagn!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.