Framme!

Vi åkte iväg fron motellet i San Francisco vid sextiden i går morse, vi hade då tre timmar på oss innan flyget skulle lyfta. Efter en galen bilfärd till biluthyrningen där vi lämnade av hyrbilen, tog vi ett airtrain direkt till vår terminal. Vi ställde oss då i en lååång kö til, vad vi trodde, rätt incheckning. Vi trodde att vi skulle flyga med United Airlines men när det nästan var vår tur uppäckte vi att det var Continental Airlines istället.. (De äger typ varandra. Klantigt..) Vi fick då lite bråttom men turligt nog låg nästa flygbolag runt hörnet och det var ingen kö alls 😛

Därefter hann Axel med att ta en kaffe innan det var dags att gå på planet. Flygresan gick ganska smidigt, lite turbulens någonstans halvvägs, men annars gick det finfint. Det regnade i Hilo när vi landade men det var perfekt temperatur. Vi fick väskorna jättesnabbt! (Det var bara 40 passagerare på planet). Flygplatsen var väldigt annorlunda mot alla andra flygplatser jag upplevt, mestadels var det bara tak och halva väggar och det var skumma växter överallt!

När vi fått våra väskor hade det nästan slutat regna så vi började promenera den dryga kilometern till vårt hostel. Vi hade liite problem med att hitta, verkligheten såg inte riktigt lika dan ut som på den karta vi sett på internet, men vi kom fram ganska smidigt! Dock rätt blöta, för visst kom det mer regn 😉

Framme vid vårt hostel checkade vi in och upptäckte att vi blivit uppgraderade till ett privat rum, istället för ett semi-privat rum som vi bokat, för samma pris. Inte oss emot =) Vi har nu ett eget rum med eget badrum istället för delat badrum. Vi har även en egen ingång direkt utifrån!

Efter ett ombyte kläder promenerade vi in till stan, bara tjugo minuter härifrån ligger ”centrum” med bland annat farmer’s market där man kan köpa mat och lite kläder och smycken. Där omkring låg även en del andra affärer och restauranger. Vi åt god lunch/middag på en thairestaurang och sedan ägnade vi några timmar på att gå runt och se oss omkring i staden och längs stranden. Det regnade lite då och då men eftersom det är så varmt blir man knappas kall, och man torkar upp ganska bra när det slutar regna!

På kvällen myste vi till det med kex, ost och vin och sedan somnade vi gott och sov ända till klockan sex :P. Nu är klockan åtta och vi har just ätit frukost och ska snart dra ut i Hilo igen. Solen verkar skina, så förhoppningsvis blir det en fin dag, det är redan 28 grader ute iallafall =)

Vi har inte hunnit ta så mycket bilder ännu, men här är några:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.