Tisdag då!

Gårdagen började tidigt som vanligt, och vi susade fram på vägen mellan Hilo och Kona, för att börja där vi slutade dagen innan. I Kona köpte vi snorkelgrejer och tillbringade nästan två timmar i vattnet. Så nu är vi redigt solbruna på baksidan iallafall 😛 Massa fina akvariefiskar fanns det i havet också.

Efter Kona åkte vi vidare söderut och passerade bland annat en del kaffeplantage. Här köpte Axel lite lokalt Kona-kaffe av en skum gubbe som hade en zebra och en åsna i trädgården. Här såg vi även ett vildsvin passera över vägen =)

Längre söderut körde vi förbi en del äldre lavaflöden och efter sydspetsen bar det av norrut igen. Nästa stopp (värt att nämna) var i Hawaii Volcanoes National Park. Här besökte vi parkens Visitor Center för att ta reda på om det var möjligt att se något aktivt lavaflöde någonstans. Det var inte jättestor chans att få se något just nu men vi bestämde oss för att åka till ett ställe som vi tidigare funderat på för säkerhets skull.

Innan dess åkte vi förbi Hilo och vandrarhemmet, åt mat och sedan åkte vi den knappa timmen till Kalapana där vi hoppades att vi skulle se glödande lava efter att solen gått ner!

Men icke! Efter en kort bits körning på en liten liten väg fick vi gå några hundra meter i bäcksvarta natten (vi glömde ficklampan..) tills vägen begravdes utav ett några år gammalt lavaflöde. Därifrån kan man ibland se aktiva lavaflöden möta havet, men inte idag tyvärr.

Det var här vi förlovade oss =)

Det var inte planerat, i alla fall inte från min sida! Men har man en sådan underbar pojkvän som jag har så finns det inte mycket annat att göra!

Och nej, vi har inga ringar med konstiga stenar på än! Men vi har en plan i alla fall, får se om det går att fixa, antingen här eller hemma!

Detta bildspel kräver JavaScript.

3 tankar på “Tisdag då!

  1. Ja ta vara på honom 🙂 Jag fick allt en tår i ögat när jag läste detta, längtar tílls ni kommer hem och får krama om er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.