Karteringsdag 2

Idag var det plötsligt soligt och fint i Skatås vilket bidrog till en riktigt trevlig dag ute i fält. Idag träffade jag tre grupper av studenter (1.5h/ grupp) och de flesta verkade ha ganska bra koll på vad de höll på med.

När man är ute som geolog i ett sånt här folktätt område får man ofta lustiga frågor och konstiga blickar från förbipasserande människor, speciellt när vi börjar gräva gropar och sticka ner konstiga instrument i marken. Lustigt nog brukar de flesta oroa sig för om vi ska bygga en motorväg genom deras trädgård eller något liknande, men så är ju inte fallet!

Det händer även lite andra roliga saker; i går när jag var på väg till min första grupp av studenter mötte jag flertalet orienterande skolungdomar och två tjejer stannade och frågade mig om jag visste vart deras kontroll var, kanske berodde det på att även jag hade en karta i handen? Lite senare under samma dag mötte jag en man från Göteborgs Stad som hade väldigt dålig koll på vart han var någonstans. Turligt nog kunde jag hjälpa honom på traven och tillochmed visa på min karta vart han egentligen skulle vara!

Det är även en del hästar som rör på sig runt omkring i Skatås och Delsjöområdet, bland annat mötte jag en ridande polis (som satt och sms:ade i sadeln!) när jag var på väg hem i dag, vilket inte är så ovanligt i detta område då Göteborgs polishästar har sitt stall inte långt därifrån.

Jag har även träffat min egen häst idag. Vårt försök till dressyrträning blev dock avbrutet tidigare än tänkt. Efter tio minuter på Alices rygg öppnade sig himlen och vi var båda två totalt genomblöta kort därpå vilket inte var helt kul! Red en stund till men gav snart upp och gick tillbaka in i stallet igen.

Såhär såg vi ut i Maj 2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.