Till havs

Idag har vi haft en heldag i Castellammare del Golfo, och hela förmiddagen tillbringades ute till havs i en hyrd motorbåt. Vi susade fram över vattnet längs kusten och stannade vid två tillfällen för att snorkla vid klippstränderna. Vi såg  (eller ja, jag i alla fall! Jag vet inte vad de andra såg) massa fiskar, fin klapperstensbotten, lite grottor och udda växter. Riktigt bra snorkelställen hittade vi, klart bäst hittills på denna resan. Lunchen åt vi på båten och den bestod till största delen av god, färsk frukt från fruktmarknaden i staden. Solen stekte på bra och jag tror att alla fick en nyans brunare färg på skinnet idag!

På eftermiddagen tog vi det ganska lugnt. Jag och Axel tog en promenad i staden och vilade sedan lite på hotellrummet tills kvälls-svalkan kom då vi kunde ge oss ut i staden igen. Det är lite lustigt med den här staden, på dagen är den helt ödslig med endast enstaka turister och försäljare ute vid hamnen eller på båtarna. Gatorna är tomma och affärerna är ofta stängda. Men på kvällen blir det livat och det är plötsligt människor överallt, marknadsstånd och mindre tivolimaskiner ploppar upp på torgen och längs hamngatan, butikerna öppnar, restauranger som man inte visste fanns dyker upp. Det finns till exempel en restaurang här som bara består av ett kök, fram tills det att solen gått ner då gatan utanför köket fylls utav bord och stolar med utsikt över havet precis utanför gatan. Lite lustigt! Där åt dock inte vi, denna kväll åt vi vedugnsbakade pizzor och drack öl i stället för vin. Inte så tokigt det heller!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.