Premiär

Idag var det dressyrpremiär för Alice och mig, efter tre månader av vila och skogsridning. Den senaste veckan har Alice fått lite längre uteritter med mer inslag av trav och idag tyckte jag att det var dags att gå in i paddocken och ”känna” lite på henne. I morgon är det fyra veckor sedan hon kom hem efter semestern i Skåne, så det var väl änna dags!

Hon var lite motvillig till arbete till en början men jag tyckte att det släppte efter en stund. I skritten var hon seg och tung, men i traven kändes hon bättre. Vi travade endast på fyrkantspåret och i stora bågar för att inte nöta för mycket på volter så här i början, det är annars väldigt lätt att fastna på en volt då det är mycket lättare att böja igenom henne där. Men hon var ganska fin ändå, lite småstel, omusklad och lite tjock såklart, men det är ju bara att förvänta sig ett tag till. Blir nog bra till slut! Till veckan blir det mer uteridning med mer trav för att få upp lite mer flås i henne, sen ska jag nog tömköra henne någon dag och så lite dressyr på det. Kanske lägger fram lite cavalettibommar så hon får lyfta på benen lite extra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.