Ponnyhoppning

Torsdagskvällarna är ju nästan heliga nuförtiden. Varannan vecka dressyrträning för Cathrine, och varannan vecka hoppträning för mig! Idag var det en av mina roligare hoppträningar om jag får bestämma själv. Det var balansträning för både ryttare och hästar idag, och även lite styrketräning för hästarna som fick hoppa lite olika serier med hinder snabbt i följd.

Ponnygruppen var först ut och de fick börja med att skritta och trava i fältsits över nio cavalettibommar i rad, och när de gjorde det enkelt fick de släppa tyglarna och göra samma sak. Då märker man direkt om man är van vid att hålla balansen i hästens mun, vilket man inte ska göra. Det gäller att ha sin egen balans!

Efter lite hoppning i serien ( bom-räcke-bom-räcke-bom-oxer) fick de testa att även här släppa tyglarna. Lite läskigt först, så de fick hålla sig i manen, men sen blev tjejerna modiga och vågade ”flyga” över hindren. Lite kul också med serier som denna eftersom man alltid kommer ”rätt” på sista hindret så är det enkelt att höja upp så man får testa på att hoppa lite högre utan att vara rädd för att få fel avstånd.

Till sist fick de även provhoppa de nya hindren; Muren och Vägbommen! Hästarna hoppade fint och verkade inte tycka att det var så läskigt! Fotona blev ju dock från ”baksidan” av hindren så man ser ju inte riktigt hur snygga de är…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.