Tvära kast

I början av veckan deltog jag och Axel i en budgivning på en gård inte långt från Borås. Det var en mycket spännande upplevelse och vi hann lägga både ett och två bud innan priset drog iväg över vår budget. Tråkigt, men inte så mycket att göra åt tyvärr.

Lustigt nog så fick vi ett mail samma dag, angående en lägenhet som vi sökt i slutet av mars. Vi var en av fyra-fem personer som var och tittade på den och nu visade det sig att två personer före oss i kön hade varit på gång att skriva kontrakt på lägenheten men ångrat sig i sista stund. Vi fick nu frågan om vi fortfarande var intresserad av lägenheten, även om det gått så pass lång tid. Jag och Axel funderade lite fram och tillbaka och vi har bestämt oss för att ta lägenheten. Visst, vi är lite uppe i titta-på-gårdar-hela-tiden men vem vet hur lång tid det kommer att ta? Man skulle kunna tycka att vi kunde bo kvar där vi gör tills vi hittar vår gård, men då är ju grejen som så att vi bor i en studentlägenhet och varken jag eller Axel är studenter längre, sen ett par månader tillbaka. Vem vet hur länge vi får bo kvar? Risken är ju att vi plötsligt inte får bo kvar längre, och då måste vi ta första bästa lägenhet vi får. Nu kan vi i stället flytta i lugn och ro till en jättefin lägenhet och bo där tills vi hittar nån fantastisk gård som vi har råd med!

Lägenheten är en 2:a på 58kvm (bor på ca 38kvm i dag), med balkong (och egen tvättmaskin, torktumlare och DISKMASKIN!!!). Den ligger väldigt fint i Öjersjö, mellan Partille och Landvetter, vilket betyder att jag får kortare väg till jobbet men fortfarande samma sträcka till stallet. Axel får lite längre till sitt jobb, men å andra sidan blir bussförbindelserna till hans jobb mycket bättre. Vår bil kommer dock inte få bo i garage längre, utan i carport, men jag tror att Sodaliten kommer trivas bra ändå.

Så, om allt går enligt planen får vi kontraktet i morgon och nycklarna 1/7!

IMG_6574

Katla kommer säkerligen också att trivas där!

1 tanke på “Tvära kast

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.