Båda hästarna motionerade

Förutom att titta sig mätt på Blondie och fölet så har jag ju även pysslat med mina hästar idag. Jag red ut tillsammans med tre ponnytjejer i stallet, jag red dock inte på Alice utan Marcello som jag hade på min planering idag. En av ponnytjejerna ”saknade häst” så hon fick helt enkelt rida Alice så fick jag både Alice och Marcello motionerat på samma gång, smidigt! Vi red upp i skogen en sväng och tog en timslång skrittrunda i det underbara vädret. Himla mysigt var det och alla hästarna verkade väldigt nöjda!

När vi var tillbaka i stallet fixade jag alla sysslor med mockning och foder mm innan jag tog in Kaprifol i stallet. Hon fick stå och äta i en box medan jag borstade henne länge och väl. Jag hade ju planerat tömkörning till idag, men man kan ju inte följa planeringen hela tiden 😉 Jag tog i stället på henne Alices bettlösa träns och gick ut i paddocken. Jag vill egentligen inte ha bett i munnen på Kaprifol förrän hennes vargtand är bortplockad, så då tänkte jag att hackamoret vore ju kanske smidigt att använda då. Så kan jag tömköra henne utan bett helt enkelt. Jag skulle väl kunna tömköra henne i bara grimma också, men känns lite mer kontrollerat med det bettlösa tränset.

Så idag ville jag då se vad hon tyckte om tränset innan jag blandade in tömmar mm igen, och det gick alldeles utmärkt. Hon gillar inte att bli tränsad, men jag tror att det har mer med bettet att göra än med själva tränset så gissningsvis försvinner det efter en tid nu när jag struntar i bettet framöver.

Kaprifol fick springa lite lös först i paddocken och travade ganska bra på mitt kommando, jag tränade även på inkallning vilket också gick bra.

När hon fått rasta av sig lite ställde jag upp henne bredvid en pall som jag ställde mig på. Jag klappade och strök henne över ryggen, magen på båda sidorna och rumpan medan hon stod helt stilla bredvid pallen med hängade tyglar. Sedan hängde jag på henne lite lätt, fortfarande med fötterna på pallen, men så att hon ändå fick ta emot hela min tyngd. Hon stod stilla och fint och jag pratade med henne hela tiden och kliade henne på halsen. Sedan gick jag ner och gjorde samma sak från andra sidan. Då gick hon iväg lite en gång, men annars gick det fint.
Efter detta var jag nöjd för den här gången, och då gick vi in i stallet igen och så småningom ut i hagen.

1 tanke på “Båda hästarna motionerade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.