Föl-mys

I går kväll hjälpte jag till att släppa ut Blondie och fölet i sin hage en stund, och lite senare passade jag på att gosa lite med dem båda. Både Blondie och fölet fullkomligt älskar att bli kliad på halsen, så det är inte så svårt att bli poppis! Fölet (ännu utan namn…) är väldigt nyfiket och hon är ganska så modig! Blondie har stenkoll såklart men när hon ser att det bara är jag som närmar mig så har hon inga problem med att lämna fölis hos mig och gå bort till andra änden av hagen och beta. Skönt med fölvakt kanske?

Jag pratade med Sofia igår och enligt veterinären är blodvärdena helt bra på fölet nu, men frambenen är lite krokiga och behöver troligtvis lite hjälp på vägen för att de ska utvecklas raka och fina. De ska på återbesök nästa vecka igen för att se hur det ser ut då. Anledningen till alla dessa ”problem” med fölet är troligtvis att det är för tidigt fött, eller snarare långsamt utvecklat i och med att Blondie gick rätt antal dagar i sin dräktighet. Får hoppas att hon har haft tillräckligt med otur nu så hon får växa fint nu i fortsättningen i alla fall.

1 tanke på “Föl-mys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.