Sista ridturen på länge

Axel och jag åkte till stallet tillsammans idag och gjorde i ordning båda hästarna relativt snabbt för en ridtur. Enligt väderleksrapporten skulle det nämligen börja regna lite senare och det ville vi gärna slippa få på oss.

bild

Vi red samma skogsslinga som vi tog senast vi red och det gick väldigt bra. Upp för den brantaste stigen, genom skogen och ut på grusvägen där vi travade på i raskt tempo en riktigt lång bit. Sen red vi in i skogen igen och tog oss nerför de sliriga stigarna tillbaka till grusvägen som ledde oss tillbaka till stallet. Båda hästarna skötte sig fint, Kaprifol tyckte dock att det var jobbigt att gå nerför backen, hon ville hellre kasta sig nerför i princip. Vi hade en liten diskussion där men jag lyckades övertala henne att gå-fart var ett bättre alternativ och vi kom helskinnade ner och landade på alla hennes fyra ben.

bild 1

Sista biten på grusvägen skrittade vi avslappnat på långa tyglar och både hästar och ryttare var nöjda efter ritten!

bild 2

 

Så vi hade ett bra avslut idag tycker jag. I morgon ska jag och Kaprifol åka in till Ale Djurklinik och dra ut hennes vargtand. Då kommer hon inte kunna ha bett i munnen på en vecka ungefär så det blir en bra anledning till att starta hennes sommarvila som kommer pågå i omkring två månader. Under den här tiden ska hon bara gå i hagen och äta gräs och bara vara häst, kanske tar vi nån promenad och pysslar lite, men i övrigt blir det full semester för henne för både huvud och kropp.

På onsdag åker Alice till Tjörn för att ha semester hon med tillsammans med hästen Mitch, får se hur länge hon stannar där, men över sommaren i alla fall.

bild 4

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.