Ändring i schemat

Jag var faktiskt förbi Kaprifols hage en kortis i morse redan. Jag hörde nämligen på morgonen att det hade slagit ner en himla massa blixtar i Landvetterområdet så jag ville gärna se så att allt stod rätt till i hagen innan jag åkte till jobbet. Eftersom det ligger på vägen till jobbet tog det inte ens fem minuter extra att köra förbi hagen och jag såg direkt att alla hästar gick och betade fridfullt i morgondimman så jag kunde lugnt åka vidare.

Mina planer för eftermiddagen blev tyvärr inställda då Helena blivit sjuk, och eftersom drop-in-tiden för vaccinationen inte öppnade förrän klockan sex struntade jag i det också för så länge hade jag inte riktigt lust att vara kvar på jobbet. Jag kan säkert träffa Helena senare i veckan och då blir det kanske också tid över för vaccinationen.

Så i stället åkte jag till Granngården i Borås och shoppade foder till hästarna. I det förra stallet ingick ju lite olika fodersorter i stallhyran, men i det nya stallet får jag fixa det själv, vilket egentligen passar mig bättre eftersom ingen av mina hästar är några storätare vad det gäller kraftfoder eller annat. Jag inhandlade en hink mineraler idag, KRAFFT MINER BLÅ i pelletsform närmare bestämt. Den innehåller allt en ”normalpresterande” häst behöver när det gäller diverse vitaminer, selen, zink, magnesium och så vidare. Jag köpte även en säck betfor som jag tänker börja ge mina hästar när det börjar närma sig uppstallning. Betfor är gjort av rester från sockerbetor från sockertillverkning och är därför mycket smakligt för hästarna, men det främjar även dess matsmältning. I nya stallet får hästarna endast sitt kraftfoder inne i boxen innan de går ut i hagen på morgonen, och därför får de alltid blöt frukost (motverkar foderstrupsförstoppning vid hastigt intag av kraftfoder) och eftersom betfor alltid ska serveras blöt passar det ju bra.

Gissningsvis kommer jag även fodra mina hästar med havre eller liknande efter betet, men jag avvaktar tills jag har fått analysen för höstens hö innan jag köper något. Kanske är det ett såpass bra hö så det är tillräckligt, eller så är det lite tokiga värden så jag får komplettera med ett kraftfoder för att hästarna ska hålla bra hull, rätt energinivå och ett glatt humör. Återstår att se!

foder

När detta var inlassat i bilen åkte jag och lastade av det vid stallet och bar in det i foderkammaren till ”min plats”. Sedan tittade jag även till Kaprifol en till gång innan jag åkte och handlade lite mat till mig och Axel och sen blev det hemfärd!

1 tanke på “Ändring i schemat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.