Tre veckor

Nu har Kaprifol haft tre veckors konstant vila och jag klurar lite på hur länge jag ska låta henne vila egentligen? Från början hade jag ju tänkt att låta henne vila i hela två månader, men anledningen till det var ju att hon då skulle ha följt med Alice till Tjörn, men nu blev det ju inte så eftersom vi bytte stall i stället.

Om jag bara tänker på mig själv vill jag gärna sätta igång med lite promenader mm redan i går, men det finns ju några fördelar med att vänta lite till. En av dessa är skor. Kaprifol går barfota just nu och av det lilla jag har sett av henne utanför gräshagen så är hon lite ömfotad på gruset. Därför vore det ju smidigt att sätta på henne skorna igen i samband med/strax efter igångsättningen.

En annan anledning till att vänta lite till är att hästarna just nu går i hagen som är allra längst bort från stallet. För att komma till stallet  från hagen måste jag nu gå med henne längs en medel-trafikerad 80-väg, över en bro och över ett järnvägsspår. Även om Kaprifol är mestadels lugn så känner jag inte riktigt för att börja vår höst med denna lilla promenad, utan sällskap av en annan häst. Snart ska vi dock byta till en hage närmare stallet och då slipper vi den trafikerade vägen. Bron och järnvägsspåret har hon gått över en gång utan större tvekan med de andra hästarna som draghjälp, så det ska nog inte vara några problem ensam heller!

Så som jag känner just nu kommer jag börja sätta igång henne om ungefär två veckor. Då har hon vilat i fem veckor och gissningsvis kommer hon få skor på sig ytterligare två veckor efter det (när Alice är tillbaka). Den första tiden kommer vi ändå bara repetera en massa hantering, promenera och lära känna omgivningarna samt tömköra lite, så då tror jag att hon klarar sig prima utan skor. Gör hon inte det så får jag väl vänta lite till!

Alice&Kaprifol

4 tankar på “Tre veckor

  1. Din plan verkar rätt så genomtänkt!

    Om det inte funkar kan du ju köpa en moped i stället…..

    🙂

    Kjamizz
    pappsegull

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.