Storstädning

Gårdagens eftermiddag gick i princip helt enligt planerna! Efter jobbet åkte jag och plockade upp Linda och så åkte vi till gamla stallet tillsammans och gjorde i ordning Sagas ponny för ridning. Saga själv var lite sen så jag skrittade fram Imagine och så när Saga kom fick hon ta över. Det började riktigt bra men sen trasslade det sig lite för dem så vi avslutade med att jag hoppade upp och red ett par varv.

ImagineI arbetsbyxor och gympadojor 😉

När Imagine var utsläppt i hagen igen åkte jag och Linda till nya stallet där det var dags för storstädning! Vi började storstädningen med att sitta utanför stallet och fika tills den fjärde ”städaren” dök upp, då fikade vi lite till och sen drog vi igång med det hela. =)

Vi började med att gå över alla väggar med borste och såpa och sen körde vi med högtryckstvätten en omgång. Det som inte försvann då skrubbade vi lite till på och sen sköljde vi allt en gång till med högtrycken. Trots att jag inte tyckte att det var så förfärligt smutsigt innan så blev det väldigt mycket renare efteråt! Lilla stalldelen (den med tre boxar) tvättades dagen innan så vi behövde bara skura i den stora delen (den med fem boxar). 

Alice har föresten fått byta box! Tidigare skulle hon ju ha den mittemot Kaprifol, men nu ska hon få den bredvid henne i stället. Det är roligt att få ha dem bredvid varandra, samt att denna boxen är lite större än den tidigare! Nu har Alice alltså Kaprifol på ena sidan och en hel vägg på andra sidan.

bild 4Jag kör med högtryckstvätten i Alices box, Kaprifols box skymtar till vänster.

När vi var klara i stallet åkte jag och Linda ner till hagen och hälsade på Kaprifol. Hon fick komma in i den lilla fållan och äta lite mineraler och jag borstade henne lite grand. bild 5

Idag efter jobbet ska jag och Kaprifol promenera upp till stallet för första gången! Hihi, tänk att man blir så glad för en liten promenad med sin häst..

OCH! I går bestämde vi datum för Alices ”hemkomst”, det blir söndagen den 7:e september!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.