Provdocka

I går när jag var i stallet så fick ju Kaprifol prova sin höstgarderob för att se hur saker och ting passade. Förhoppningsvis kommer hon ju gå naken så mycket som möjligt, men eftersom det inte finns något skydd i ”min” vinterhage så kommer hon (och Alice) få ha regntäcke på sig när det blir äckelväder ute. Lyckligtvis får hästarna på sig täckena på morgonen (vid dåligt väder) så de slipper alltså ha på sig dem på natten inne i stallet.

20140816-7

Först ut har vi detta förträffliga blåa regntäcke som jag fick utav en tjej i förra stallet då det var för litet för hennes häst. Det är storlek 145 och när Kaprifol kom till mig hängde det som en potatissäck på henne, men jag måste säga att hon vuxit i det bra. Jag fick göra det större på alla bredder, så visst har hon växt sen i våras! Det är dock lite trasigt på ena spännet vid halsen, men det ska nog hålla en vinter till.

20140816-5

Detta grönrutiga täcke med fleecefoder är Alices reserv-regntäcke. Det är från Börjes och jag har för mig att det kostade 400kr när det var nytt. Det är också storlek 145, dock lite större än det föregående och inte riktigt lika bra passform på det. Men det passar ju OK, även om alla remmarna just nu är inställda på Alices runda mage, därför ser det lite värre ut än vad det egentligen är. 

20140816-6Sist men inte minst har vi detta underbara, tjocka fleecetäcke! Jag fick det här av Sofia när jag flyttade från hennes stall och jag älskar det! Det här ska vi ha på oss i vinter när vi skrittar upp till ridhuset i -20 och sen i framtiden får det bli hennes tävlingstäcke =)

20140816-4

Hon har en matchande grimma på sig också ser ni va? Den fick hon av Saga och hennes mamma när vi flyttade!

Utöver dessa täcken har Alice ett tjockt vintertäcke, ett till regntäcke och två fleece. Så vi borde nog klara oss ganska bra, men kanske köper jag ett till regntäcke på Gekås om jag hittar nåt prisvärt. När det väl börjar regna brukar det ju hålla i sig i ett par dagar och då vill jag gärna ha två per häst så jag slipper lägga på dem blöta täcken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.