Vändpunkt?

Kanske kom vi över en tröskel idag, jag och Kaprifol! Idag var hon en helt annan häst, med ett helt annat lugn i sig. Även idag fick jag ta med mig Pondus upp till stallet och där inne stod redan två andra hästar så Kaprifol fick mycket sällskap inne i stallet idag vilket säkert bidrog till att det var lugnt. För första gången kunde vi faktiskt ha det lite trevligt i stallet, jag och min lilla häst. Jag ryktade henne ordentligt, kliade lite på de bästa ställena och lyfte hovarna utan några problem.

När vi var klara tog jag med henne ner till Gläntan och hon följde med mig utan att tveka. I Gläntan longerade jag henne lite och det gick mycket bättre än igår, stor skillnad på hennes fokus och uppmärksamhet! Vi tränade även på att stå stilla på kommando, vilket hon faktiskt är urkass på, men det gick lite framåt det också.

I morgon tror jag att vi bara myser lite i stallet medan hon har tränset på. Sen blir nästa steg att ta upp tömkörningen igen men jag vill gärna att hon blir lite mer vän med bettet först, hon är fortfarande inte speciellt villig i att bli tränsad men med lite träning ska väl det också ge med sig.

Nu blir det mat och sen ska jag rida Imagine på en dressyrträning för Sofia i gamla stallet. Ska bli skoj!

1 tanke på “Vändpunkt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.