Fixardag

Efter gårdagens löshoppning åkte jag och Axel upp till stallet. Vi hade planerat tiden ganska bra så när vi plockat i ordning grejerna efter löshoppningen började våra stallkamrater att dyka upp och vi började vår fixardag med lite staketfix. Några stolpar behövde rätas upp eller bytas ut, vi slog ner nya stolp i ett par hagar för hö-upphängning till vintern och så gjorde vi om ena hörnet på en hage så den blev lite större, snyggare och kanske lite torrare.

IMG_9290

När staketen var klara grillade vi korv! Till en början satt vi ute men så började det regna så då flyttade vi in bord och stolar och satt i stallgången i stället, lite mysigt faktiskt. Vi passade på att ha lite stallmöte när vi satt och åt och bestämde bland annat att nästa helg kommer mina två hästar plus Sagas ponny släppas ihop med Pondus, Nova och Olivia. De kommer då gå uppe i den stora hagen vid stallet och där kommer de gå kvar tills vi sedan delar upp hästarna i de mindre vinterhagarna lite senare under året. De två nya hästarna som kom igår kommer redan nu gå i en egen vinterhage då den ena hade problem med hovarna och får inte gå i stor hage på ett tag.

IMG_9292

Vi bestämde även att från och med nästa helg, på söndagen, kommer hästarna att komma in på natten. Jag ser fram emot det faktiskt, ska till och med bli roligt att börja mocka! Får se hur länge jag tycker det!

Från och med i morgon kommer även mina hästar plus Imagine få lite hö i hagen, dels för att gräset börjar ta slut men också för att börja vänja in magarna på hö. Blir en bra övergång tror jag, först blir det ett mål hö en vecka och sen när de kommer in på box får de kvällsmat + lite frukost och sen finns det fortfarande lite gräs att pilla med ute på dagarna. De kommer att komma in kring 20.00  på kvällen och de släpps ut runt 7.00 på morgonen.

Efter stallmötet städade vi logen, krattade gårdsplanen, sadelkammaren och så ställde vi även in ett till skåp där inne samt satte upp lite sadelhängare så de nya har nån plats för sina grejer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.