Vintrig morgon

Idag var det min tur att släppa ut hästarna igen och det var riktigt vintrigt ute när jag satte mig i bilen och åkte ut till stallet. Termometern visade på nollgradigt till någon minusgrad och vattnet i hagarna hade en tunn ishinna på toppen. Lite härligt ändå!

Jag passade på att hänga ut hönätet till mina hästar för första gången idag, tidigare har de ju fått löshö till frukost men för att förlänga ät-tiden lite och förhindra att höet trampas ner i leran får de nu sin frukost i ett nät. Anledningen till att jag ville göra det första gången när jag själv hade utsläpp var att se så att Alice och Kaprifol kunde tänka sig att äta från hönätet samtidigt, och de kunde de såklart. Jag gav dem lite löshö utanför nätet så att de kunde ”stilla den värsta hungern” innan de gav sig på nätet och när jag hade släppt ut alla hästarna hade de tuggat i sig löshöet och stod fint på var sin sida av hönätet och mumsade.

IMG_2919

Ja, inte den vackraste bilden på mina fina tjejer, men ni ser ju hur det ser ut! Just nu får de dela på sex kilo hösilage till frukost och nu när det ligger i nätet borde det ta omkring 1,5-2 timmar att äta upp.

1 tanke på “Vintrig morgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.